team 2 : Yin en Yang kunnen niet zonder elkaar

 Dit symbool (Yin-Yang) vertegenwoordigd een oud Chinees begrip van hoe dingen werken. De buitenste cirkel staat voor "alles", terwijl de zwarte en witte vormen binnen de cirkel de interactie van twee energieën vertegenwoordigen, genaamd "yin" (zwart) en "yang" (wit), wat alles laat gebeuren. Ze zijn niet volledig zwart of wit, net zoals de dingen in het leven niet volledig zwart of wit zijn, en ze kunnen niet zonder elkaar bestaan.

Een beetje eenvoudiger gevonden op een andere blog  :)

Rick is tien jaar en denkt veel over dingen na, soms zelfs zonder dat hij het door heeft. Hij denkt dan vooral aan spannende dingen die gebeurd zijn of nog gaan gebeuren of situaties die hij niet zo leuk vindt. Piekeren dus.
Het advies wat je waarschijnlijk van je ouders en ook op school krijgt is om naar een volwassene te gaan als je merkt dat je piekert. Maar Rick merkt het dus zelf niet dat hij dit doet. Ik, als moeder, merk het soms pas als hij weer vaak klaagt over buikpijn of hoofdpijn. Soms kan ik ook aan zijn gezicht zien dat hij niet lekker in zijn vel zit.
Ricks vader bedacht toen om een ketting aan Rick te geven met het Yin Yang symbool er aan. Deze hanger zou Rick dan helpen meer in balans te komen. Dus niet meer vooral de negatieve dingen te zien, maar ook van de leuke dingen kunnen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten